Om oss

Generelt om auksjoner og budgivning

Utrop og verdivurdering

Alle aktører «auksjonspartnere» vurderer sine egne objekters verdi. Normalt på en auksjon vil et objekt utropes til under antatt verdi for å få med så mange budgivere som mulig. Noen aktører vil sette en minstepris under utrop som et minimum før objektet kan bli solgt fra eier.

Gradering av objekt

Alle aktører beskriver og graderer sine egne objekter. Dette er gjort av profesjonelle aktører etter beste evne. Skulle det oppstå misforståelser eller uenigheter tar du kontakt med aktøren som har auksjonert bort varen.

Budgivning

Du må være registrert hos oss for å være budgiver. Første gang du legger inn bud, må du også registrere deg med betalingskort. Dette for å verifisere deg som kunde og kunne komme i kontakt med deg om du skulle bli budvinner. Ingen beløp blir trukket fra ditt kort, det brukes kun for verifisering. Det er aktøren sine objekter du byr på som blir din kontaktperson både før og etter auksjonen.

Auksjonen er lagt opp slik at objektene telles ned med 30 sekunders mellomrom. Blir det lagt inn et bud under 30 sekunder igjen, vil alle objekter bli liggende med 30 sekunder gjenværende. Aktørene kan velge mellom en enkel auksjonsløsning hvor alle bud kommer online. Den mer avanserte livebid løsningen tilbyr både video og lyd. Her kan det også komme bud fra salen og på telefon. Online bruker vil kunne se hvor budene kommer ifra. Det blir auksjonarius som avslutter budgivningen med sitt hammerslag.

Du kan enten legge inn et hurtigbud som blir det neste intervallet du kan by, eller klikke deg inn på objektet og legge inn et maksbeløp. Maksbeløpet er ikke synlig for andre enn deg, og auksjonsløsningen vil automatisk følge budstegene opp til ditt maksbeløp.

Dersom noen byr over deg, kan du følge med det på auksjonen, samtidig vil du bli varslet på e-post. Vi anbefaler deg å følge med direkte på auksjonsløsningen når den nærmer seg avslutning da det kan gå fort på slutten av en budrunde.

Min side

Du kan gå inn på din side og se alle dine aktive bud, objekter du har vunnet, objekter du har lagt til overvåking, din profilinformasjon.

Oppgjør og faktura

Det tilkommer et salær på toppen av hammerslaget. Det er aktøren sine vilkår som gjelder. Promotion Systems AS leverer kun løsningen for gjennomføringen av auksjonen. Les for øvrig aktørens gjeldene auksjonsvilkår.

Auksjonarius.no eies, utvikles og driftes av Promotion Systems AS (PromSys.no)