Informasjon om livebud på Auksjonarius.no

Flere av våre auksjoner tilbyr livebudgivning med video og lyd slik at du kan følge auksjonen live og by på objekter. Du logger inn på auksjonarius.no på vanlig måte med din profil, så vil du få tilgang til livebudgivning. Her er litt informasjon om vår livebud-løsning:

Systemkrav:

Vi anbefaler siste versjon av disse nettleserne:

  1. Google Chrome (PC Windows/Mac)
  2. Safari (Mac)
  3. Edge (PC Windows)

Internett og hastighet:

Video og livebudgivning krever mer hastighet/båndbredde på din internett-tilkobling enn vanlige nettsider. Vi anbefaler minimum 1Mbit fastlinje. Du kan måle hastigheten på nettet her.

Video og lyd:

Video og lyd har vanligvis en forsinkelse på ca 1 sekund. Dette avhenger også av hastigheten på din datamaskin eller internett-hastighet. Derfor er det viktig å være tidsnok ute med bud eller legge inn forhåndsbud. Video vises ikke på mobil, kun nettbrett og datamaskin.

Ikke alle livebud-auksjoner har video/lyd. Du kan fortsatt følge auksjonen live og by løpende.

Videoen starter ikke av seg selv. Du må trykke på play for å starte den. Det kan også hende du må skru på lyden i videospilleren, som er et lite høyttaler/ropert-ikon.

Slik fungerer budgivning ved livebudgivning

Beløpet du byr er gjeldende. Dvs. man kan ikke legge inn maks under liveauksjonen. Vi følge budstepene, men dersom du øker budet, vil det økte budet være det gjeldende. (eks. bud er 500 kr. Du velger å by 5000, så er nytt aktivt bud på objektet 5000 kr.)

I motsetning til vanlig nettauksjon, hvor du vanligvis får god tid og varsling på e-post dersom du blir overbydd, vil du under livebudgivning oppleve at alt går mye raskere slik det vanligvis er på auksjoner i salen. Auksjonarius styrer tempoet, og du må reagere raskt dersom du skal by på objektet.

  • Når en auksjon er tilgjengelig for livebudgivning, vil du alltid finne en klar og tydelig knapp til liveauksjon på nettsiden.
  • Når du går inn på liveauksjonen, vil du vil alltid ha det aktive objektet fremme på skjermen. Vi starter alltid på første objekt, og kjører resten løpende.
  • Man kan by på budstepene eller øke budet og by høyere enn neste budstep.
  • Du vil hele tiden se om du har ledende bud eller ikke
  • Dersom du har lagt inn forhåndsbud/maksbud før liveauksjonen startet, vil disse være med å vi byr automatisk gjennom budstepene opp til ditt maksbud.
  • Du kan ikke by lavere enn ditt eventuelle forhåndsbud på de enkelte objektene
  • Alle bud er bindende.

I de fleste tilfeller vil auksjonen være tilgjengelig før livebudgivning, slik at du kan legge inn forhåndsbud/maksbud. Disse forhåndsbudene er med i liveauksjonen. Ved maksbud, vil vi by for deg automatisk opp til ditt maksbud. Dersom ditt maksbud blir overbydd under livebudgivning vil du ha mulighet til å by mer.

Det kan hende at du har ledende bud, men at du blir overbydd av sal med samme budbeløp. Det betyr at sal la inn bud før deg. Du ha da mulighet til å by over.

Jeg har problemer. Hva gjør jeg?

Dersom ting går tregt eller du ikke får lagt inn bud, eller du ikke lenger har aktivt objekt synlig, trykk "Oppdater" i nettleseren din.

Det er ikke sikkert vi kan hjelpe deg mens liveauksjonen pågår, men du kan prøve å nå oss via chat eller kontaktskjema på auksjonarius.no.

Ansvar ved feil

Selv om vi skalerer våre tjenester til å håndtere tusenvis av bud i timen, er det er alltids en risiko for at noe kan gå galt. Enten feil med tjenesten, vår eller din nett-tilkobling eller annet utenfor vår kontroll. Auksjonarius.no eller den ansvarlige for auksjonen har inget juridisk ansvar eller forpliktelser for eventuelle feil eller noe som forhindrer deg fra å legge inn bud. Det er også mulighet for at auksjonen blir utsatt/avlyst ved feil. Vi forbeholder oss retten til å stryke bud dersom noe har gått galt, men budgivere kan ikke kreve dette fra oss.